We hebben de warmte nog niet gevonden

6 januari 2026 - Zaragoza, Spanje

Zondag 4 januari Labenne

Ook vandaag rijden we weer door een aangevroren witte wereld, de bomen zijn prachtig om te zien. De mist versterkt het gevoel van rijden in een bubbel. En ook vandaag weer problemen met het water, de boiler loopt leeg en trekt dan al het water uit de tank. Bijvullen heeft geen zin, het blijft lopen. We hopen dat het probleem over is als het wat minder koud is.
Vandaag kiezen we ervoor om meer over de snelwegen verder te rijden om wat sneller de kou te ontlopen. Sneller, maar wel saai
Na een paar uur werd het zonnig en konden we genieten van prachtige winterse landschappen. Vanaf Angouleme was alles weer groen en bij Bordeaux konden we veel warme winterlaagjes afpellen. Zo bijzonder dat je ‘ s ochtends in de ijzige kou begint met dikke vesten en sjaals en ‘s middags zit te puffen in de zon achter het autoglas.
Maar de winter is nog niet voorbij🤣🤣 net zoals Nederland heeft heel Frankrijk te maken met een stevig koufront. Vannacht gaat het weer lekker vriezen, dus vanavond weer met een kruik naar bed.

Maandag 5 januari Mungia

Vanochtend om 9 uur begonnen wij aan onze wandeling in de vrieskou. Het eerste stuk langs de weg waar allemaal doodstille huisjesparken en campings lagen. Het zal ‘s zomers zeker erg druk zijn hier. Langs een riviertje liepen we door een bos tot vlak bij het volgende dorp, daar richting de zee. Eerst nog door een bos, daarna duinen waar we een kerkje zagen en tenslotte over het strand. De zon was gelukkig opgekomen wat ten goede kwam aan de temperatuur. Na drie uur wandelen waren we weer bij de camper. Die hebben we reisklaargemaakt en zijn doorgereden naar Noord Spanje. We rekenen ons al rijk dat het hier niet vriest en zijn uitermate tevreden met temperaturen van 9*. Zo zie je maar hoe gemakkelijk je grenzen verlegt😁😁

Vanmiddag hebben we nog even een rondje door Mungia gelopen, het is een ruim opgezette stad met moderne gebouwen en veel pleinen waar in de zomer vast een hoop leven is. Op maandag is het echter een saaie boel.

Dinsdag 6 januari Zaragoza

Toen wij van de week naar het weer in noord Spanje keken zag dat er redelijk uit. Fris, maar overwegend droog. Daar hebben de weergoden vannacht verandering in gebracht. De regen kwam met bakken naar beneden. Van al onze leuke plannen, op de fiets naar de vissersdorpjes aan de kust, een dag Bilbao kwam niets terecht. En het blijft ook zo de komende dagen. Richting Zaragoza wordt het weer droger, dus besluiten we die kant op te rijden. Wat ik me niet gerealiseerd had is dat wij dan over de bergen moeten en daar verandert de regen in sneeuw. Dus alweer kilometers door de sneeuwprut en mist rijden. Best spannend. Na twee uur rijden wordt het droger, we zijn de berg over en rijden op een hoogvlakte langs eindeloze velden van de Rioja.
Het is erg rustig op de weg, waarschijnlijk omdat het driekoningen is, een vrije dag in Spanje. De wolken lossen langzaam op en we komen in Zaragoza met een strakblauwe hemel. Het is wel ijzig koud met een windkracht 6, dus de wandeling is beperkt. Het is ook geen inspirerend gebied, een camperparkeerplaats tegenover het stadion grenzend aan een moderne wijk met hoogbouw. Zolang er niet gevoetbald wordt mogen we hier staan. Het is een prima uitgangspunt om morgen op de fiets Zaragoza te verkennen, maar dan wel met thermogoed aan, dikke handschoenen en een muts😁

1. Debbie:
    6 januari 2026
    Hello, young ones! As usual, the photos are marvellous! It's due to get down to minus 15 degrees in Ramscheid over this weekend. Also, much more snow. I think that you made a good escape....
  2. Liesbeth:
    9 januari 2026
    We are happy with our escape!! 🥶🥶🥶🥶in Ramscheid this weekend
  3. Rolf Eerens:
    7 januari 2026
    Hoi Lies & Nout, young ones, geweldig, humor! Mooie foto's!! Alleen te voet kan ik nog weg hier. Zit hier ingesneeuwd. Nog niet eerder meegemaakt. En het sneeuwt sinds enkele uren alweer gestaag. Gaat nog wel ff door. De temperatuur is minus 1 ongeveer maar er staat een harde wind, dus voelt het kouder aan.
    Bilbao staat ook nog op mijn lijstje. Met name het prachtige museum. Gebouw van Frank Gehry, zo ongeveer Onze Lieve Heer op architectuur gebied. Groetjes!
  4. Ireen:
    7 januari 2026
    Jullie zandduinen en wij sneeuwduinen. Allebei mooi
  5. Eugen Scherrenberg:
    7 januari 2026
    Het is hier in Houten echt winters. Hele pakken sneeuw in Nederland. Dus veel ongemak. Bij jullie toch ook nog geen aangenaam weer. Toch een stuk prettiger. Ga richting València, of Mazaron. Volgens de weer app zijn daar aangename omstandigheden. Kijken weer uit naar jullie nieuwe reisverhaal.
  6. Tilly hofsteden:
    8 januari 2026
    Ook daar al zo koud ga inderdaad maar naar valencia